My Little wings!
Wow! Too much negativity!
Saturday, July 30, 2016 | 10:54 PM | 0 comments

Assalamualaikum and konniciwa minna-san



First of all, I'm not going to write a long post. *I hope* Second, I'm not going to start my post like how I used to.. Even for me right, there is too much "sorry for not being able to blog". haha.. I don't know why lately, I have this urge of reading my own post.  And the one that I'm reading is the old posts.. Maybe because I missed some of the memories. Oh well.. Right now I do not have the best brain to memorize.. I think due to less brain activities to keep it active.. *sigh*

But what I noticed, most of my post contain too much negativity.. I was like "oh wow? Am I really like that for that long? Or could it be I'm only like that when I'm blog?" Or could it be that, I do not know how to express my negative feeling to people? Hmm.. It could be that way since I'm not good at confessing my feeling, be it good or bad. And I also have a smiling issues like from the beginning. =_=

Usually I tend to let people think whatever they want. I don't like to explain thing to people if they seems like they are not interested in it. It a waste of time. Even if they have interest in it but keep on asking the same thing, I will always use the word "nothing" because I feel lazy to explain to people. Maybe that's also the reason why I get into trouble and people misunderstand and scold me. useless. =_=

Okay, now this post sounds negative. haha. I'm not going to write any longer than this. Let end here. I haven't blog about my trips for this year yet. Will do that in the next post! see ya my love! hahahahaha



Whaatttt??? It's 2016 already??
Thursday, April 28, 2016 | 11:42 PM | 0 comments

Wooowww... Like seriously?? *check my last update* okaaayy... August 2014.. Oh my god.. I thought that I left my blog without any update like in 2015 but just look how lazy busy I am.. Well time flies.. *I think I'll be saying the same thing later* haha

Just to let you know I don't know what to update. Like seriously.. I am also not that active on social media anymore. Most of the time I'll just be scrolling my twitter and my facebook.. Just scroll.. Sharing, retweet, and like-ing. haha.. you know what, I have never imagine that I'll ever come to this stage.. I mean working.. and busy.. hahaha

Okay lah.. Let just talk how I suddenly feel like writing.. I just scroll my twitter and suddenly I click at my blog link and here we are.. the first post in 2016.. *look at the calendar.. okayyy.* Seriously I have no topic on what to write. There are a lot of thing going on right now but I just choose not to be bothered by it. And the side effect is, my memory is really bad right now.. what I mean by bad is, like really really bad like old fork memory is better than mine. 

I thing I should start writing again. Not the formal kind of writing but the kind of writing that expresses what I'm feeling at the moment. If I didn't take personality test, I would never know that I belong to ISTP type. The shocking part to me is I never know that I am introvert.. Let me repeat.. I.N.T.R.O.V.E.R.T.. but when I think about it, it does make sense. I have been like this way longer than I expected. Oh well. Let just love our own character. 

Talking about personality, I have been reading a lot about this topic. Not to mention, I even went to communication skills class at my workplace. well it was more on personality type and how to communicate actually. I have been reading and googling on my type and what is the right work for my personality and it seems that I do best with thing related to skills. Right now I'm searching for books which allows me to do the test and provided the list of suitable work for my type.

when I think about it, I think I do better when I studied IT which require me to do some coding then what I'm studying right now which involve a lot of reading and memorizing. Not to mention, there are different in grade as well. Somehow I feel regret of changing my course to marketing. but I can't just stop half way right? Well another 2 more years to go, and let think if marketing really suit me or not during my FYP.

Apart of thinking to pursue marketing career,  I have been struggling on my career development. At first, I feel like doing some contract because it seems interesting. But it involve a lot of reading. I couldn't even finish one contract and the yawing is.. I don't know.. Uncountable. hahaha. I couldn't decide what I want to do in future. But because of checking and processing documents for project, I do have interest in project management but since I have no experience in it, I can't just say that I like it. It's more of interest in something new.

I don't know.. Let just see how it goes.. But seriously instead of something theory, I prefer something practical.
Convocation #throwback #150314
Thursday, August 07, 2014 | 11:37 PM | 0 comments

Assalamualaikum..

*tengok kalendar* haha yea I know. Bulan 3 punya cerita baru nak hapdate sekarang. ahaks.. Time nak convo, malam tu takleh nak tidur kot. Excited punya pasal. Bukan excited nak convo tapi nak jumpa kawan2 yang dah lama tak jumpa. Rasa semua orang pun rasa cengitu lah kot. ahaha.

Masa hari rehearsal tu kami agak menggilalah jugak bersembang bergelak ketawa. Kan dah cakap lama tak jumpa kan. haha. Semua masing-masing excited bercerita keadaan semasa. Buat apa, macam mana, bla bla bla. Let cut it short, sebagai student under SICT (School of Information Communication & Technology), kami punya turn last sekali naik stage sebab kitaorang tak ramai. Macam what the fish?? Dalam tentatives tulis lain. Bengang pun ada jugak. Jadi macam lantakla. Kitaorang taknak dengar cakap sangat. Nak buat bising. hahaha.. But first let take a selfie.. Eh silap. Wefies.. (Pelik je bunyi)

Rehearsal Day.

#IIUM #CAC

Jeng Jeng Jeng.. The day that we waiting for had arrived. Bayangkan.. Seperti yang anda dapat lihat di dalam gambar, jubah convo kaler hitam. We need to pair up and queue for hours! Agak meleleh tak peluh? Memanglah pagi tapi lama kot beraturnya. Mana taknya. Last weyh last! Screw you, DCE students for having hundreds of students. Haha.. Kalau ikotkan banyak gila kitaorang berselfie. Siap kena marah sebab beratur tak elok. Mana taknya. Kejap ke depan, kejap ke belakang. Line tu pun tak betul, cemana ktorang nak beratur elok elok.

Kami Diploma Jurusan Teknologi Maklumat.

Sila jangan bosan tengok gambar saya. haha..

We went inside, be seated, queue for hours, went on stage for few seconds! and be seated again. =.=


Terasa seperti ingin belasah diri sendiri je bila ambil scroll tu. Shouldn't listen to committee advise that was : tunduk hormat sikit, ambil scroll, cakap terima kasih dan tunggu beberapa saat, dan bla. Patutnya aku buat : tunduk hormat sikit, senyum, ambil scroll dan bla. Nie nampak macam senyum melebih2 pulak. Terasa scary pun ada. Haish.. Gambar jalan atas stage nak turun tu takmo la aku post dekat sini. Gambar tu nampak poyo la pulak. Patut buat macam daus. Benti then senyum, jalan sikit benti then senyum.. Argh!!! #Regret 

Ah taknak cakap dah pasal tu.. geram! Haa cakap pasal geram, ni ada lagi haa geramnya.. Sila lihat gambar di bawah.



Tengok gambar belah kanan yang tengah tengah tu.. Oh seteress!!!! Kenapa nombor 2??!! Kenapa??!! Sedihnya!! Kalaulah result aku tak spoil masa practical, mesti boleh punya. Beza pointer aku dengan liyana 3.87 - 3.77 = 0.1..  (ᗒᗣᗕ)՞

Dan yang bertambah sedih lagi bila kami tak tercalon untuk anugerah kokurikulum terbaik gara gara kami cari pasal (bukan cari pasal tapi bersuara hak kami) dengan stadd. NAMA SRC A.K.A MPP DENGAN PRESIDENT KELAB TAK TERCALON PUN! Orang yang kitaorang tak kenal dari mana aktifnya yang dapat anugerah tu.. ohhh.. serious tak puas hati.. Bukan aku sorang je.. Yang lain pun sama. Kitaorang adalah mengadu dekat bekas manager kitaorang dulu. Dia pun marah jugak. Mana boleh buat macam tu, Dahla data kami tak simpan! Then what is the point of them having to have that department but do not save our records? I have noooo idea! Okay aku tak se-educated mereka jadi sila diam.
Dengan buku graduate kitaorang pun salah, nama takda, bintang takda. Memang aku fikir "Do you hire an amateur to handle this big event by themselves?".. I have no idea. Okay I should stop with this complaining.

Keluar je dari dewan memang dok eh nak duduk dengan satu kos je. Hello, saya ada kawan dalam semua kos jadi kenapa nak selfie dengan orang yang sama 100 200 kali? Bosan orang lain yang tengok gambar kita nanti. Jadi apa lagi. Jom hambik gambar dengan yang lain..


Kos #DIA #DIT #DMS #DCE #DIC #DBA

Lepas je habis bergambar, memang terus pulang jubah sebab malas nak fikir dah. Pastu pergilah lepak dengan daus and kak didie. Okay kitaorang lepaskan ketidakpuashatian convo. haha.. Lepas habis je semua semua tu, settle ambil scroll dan segala urusan, memang taknak jejak kaki dah dekat situ. Melainkan rasa nak jumpa lecturer lecturer yang tercinta. Cewah! hahaha.. Tapi serious lah. I don't miss the institution at all. I just miss the great time I had with my friends. 

Okay harus berhenti membebel.. I just hope that all of us will have a good future and be happy in life.
SRC #throwback
Monday, May 12, 2014 | 2:38 PM | 0 comments

Assalamualaikum..

Sebenarnya malas nak menaip. nak post gambar je tapi.. nanti kang berat pulak page loading. haha.. so kt upload sikit, dan sedikit penerangan jela ye.. SRC stand for Students' Representative Council a.k.a Majlis Persatuan Pelajar.. Nak tahu cemana di pilih dan seangkatan dengannya, baca lah di sini. Okaylah. Jom straight ke gambar..

The preparation. (*≧▽≦)

Dengan mira, juniorku yang comel. (。⌒∇⌒)。




Ahli ahli SRC untuk tahun 2012/2013


Kami dari Unit Bisness & Keusahawaan

Gambar yang last sekali tu adalah penutup atau dengan kata lain majlis perasmian dan perletakan jawatan kami. iya tahu mukaku tembam. okay bye.. haha.. Sampai sini saja.. (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧
Master of Revup 2012 #throwback
Friday, May 09, 2014 | 10:58 PM | 0 comments

Assalamualaikum..

Eh? Apasal tajuk 2012? *tengok kalendar* bukan sekarang 2014? hahaha.. nampak tak di situ? #throwback hahaha

Okay. Kalau nak cerita balik dari A ke Z, memang tak ingatlah ceritanya. Jadi just nak cerita sikit je. Dalam post sebelum ni kan aku ada bagitahu yang event last yang aku involve dalam IIC adalah event ni. Macam biasa directornya semestinya Firdaus Jamil. Segala pembentangan idea dia yang uruskan sebab time tu aku sibuk dengan event lain jadi memang tak ikut sekali lah. Idea event kami tercalon dalam top 16.  Sebenarnya event nie event IPT.

Okay tanpa membebel panjang, bulan 12 tahun 2012 adalah masa untuk keputusan.. Setelah di jemput, dan ada lah tentative nya kan. mana boleh masuk2 je terus result. iya dak? hahaha.. sebenarnya adalah spoiler di situ bila ada persembahan dari 3 uni/kolej. sebenarnya nak bagitahu itu top 3. tapi kami tak tahu pun. Si daus tahu bukan nak bagitahu. siot je. aktiviti2 lain seperti menari, catwalk (“⌒∇⌒”) *memang tak lupa sebab aku yang catwalk kat depan. ahaks*, dan lain2 lah..





Okay taknak cerita panjang. Rasa tengok gambar pun dah tahukan yang kami menang undian facebook terbanyak dan event kami menang tempat pertama! oh yea! Sangat terharu sebab itu last event dekat iic kan. Bila dapat, memang rasa ohsem gila.. ahaks.


Setelah segala penat lelah, pergaduhan, perselisihan paham, bantahan demi untuk menjayakan event.. Akhirnya, dengan bantuan Allah, kami berjaya.  (❣◕ ‿ ◕❣)

Okay sampai sini saja. Nantikan #throwback yang lain pulak ye.. hihihi